04/595-60-10

Koda za popust: za 10% dodatnega popusta na vsa kolesarska oblačila in obutev uporabi kodo BIKEWEAR10.

Oprema turnega smučarja

Veste kakšno turno smučarsko opremo potrebujete in kaj je obvezni del opreme, ki more biti v nahrbtniku slehernega turnega smučarja?

Turno smučanje za marsikaterega športnega navdušenca predstavlja najlepšo in najboljšo obliko zimske rekreacije. Tako kot smo že pisali - umik v naravo, prelepi razgledi, »še nepopisana« zasnežena pobočja, iskanje miru in svobode so glavni razlogi, ki najbolj zagrete »turaše« vlečejo stran od množic in žičniških naprav.

 

Ker turno smučanje poteka po neurejenih in neoznačenih pobočjih izven smučišč za to potrebujemo namenske turne smuči, turno smučarsko opremo ter dodatna gorniška znanja.

 

Kaj zajema oprema turnega smučarja?

 

Lavinski oz. plazovni trojček

 

Zakaj postavljamo plazovni oz. lavinski trojček na prvo mesto? 
 

Snežni plazovi so ena izmed glavnih objektivnih nevarnosti, s katerimi se srečujemo na turni smuki oz. v gorah pozimi. V primeru, da se nevarnosti ne zavedamo ali jo zavestno zanemarimo le ta lahko postane subjektivne narave. Na vsaki turni smuki je zato pomembno, da imamo zadostna gorniška znanja, hkrati pa dosledno upoštevamo vse informacije, napotke in opozorila glede stopnje nevarnosti pred snežnimi plazovi.

 

Lavinski trojček in plazovna delavnica

 

Lavinski trojček sestavljajo lavinska žolna, sonda in lopata in so obvezen in nepogrešljiv del turno smučarske opreme v nahrbtniku slehernega turnega smučanja – seveda ob predpostavki, da opremo znamo uporabljati! 

 

Vse tiste, ki se s turno smuko šele spoznavate, prav tako pa vse izkušene »turaše« pozivamo, da znanje varnega gibanja v zasneženih gorah, ocene tveganja in reševanja izpod snežnih plazov na lavinskih delavnicah obnavljate vsakoletno! 

 

Turne smuči

 

V zadnjih letih trend narekuje širine smuči nekje med 80 in 105 pod smučarskih čevljem. Turne smuči so postale lažje, bolj vsestranske in bolj plovne v pršiču oz. celem snegu.

 

Tako kot po spolu danes turne smuči lahko razdelimo približno na sledeče kategorije:

 • »Speed-up« turne smuči
 • Klasične alpinistične turne smuči
 • »All-mountain« turne smuči
 • »Freetouring« in
 • »Freeride« turne smuči

 

Turne smuči, freeride smuči

 

»Speed-up« turne smuči (širina pod čevljem 70-95mm) so namenjene vsem, ki na prvo mesto postavljajo hitro in agilno vzpenjanje. Večji poudarek je na nizki teži, mobilnosti in hitremu vzpenjanju, še vedno pa takšne smuči ostajajo dobro vodljive in stabilne na spustih (Scott Speedguide, Scott Proguide).

 

Klasične in alpinistične turne smuči (širina pod čevljem 85-95mm) so vsestranske in agilne turne smuči, ki omogočajo dokaj lahkotno in hitro vzpenjanje, do izraza pa pridejo predvsem na najzahtevnejših terenih. So  bolj toge in nudijo odlično oporo tudi na najbolj strmih in tehničnih terenih (Scott Superguide).

 

 »All Mountain« turne smuči (90-100mm pod nogo) so odlična izbira za vse tiste, ki preprosto želijo odzivne in zanesljive smuči v vseh snežnih pogojih in na najširšem spektru snežnih podlag. Naj bo to turno smučarski pobeg, karvanje po urejeni podlagi ali lovljenje pršiča. Seveda so smuči na račun boljše vodljivosti in stabilnosti nekoliko težje od klasičnih turnih smuči (Scott Pure Free).

 

»Freetouring« turne smuči bodo s svojo vsestranskostjo navdušile predvsem najzahtevnejše turne smučarje, ki svoje užitke iščejo bodisi na strmih in tehničnih terenih ali pri lovljenju prvovrstnega pršiča (nekje med 100-110mm pod nogo). Pri širini nad 100mm pod čevljem še vedno veljajo za sorazmerno lahke in okretne turne smuči, ki svoj pravi karakter pokažejo pri večjih hitrostih in daljših zavojih (Scott Freetour, Scott Pure Mission)

 

 »Freeride« in »Big Mountain« turne smuči (pod čevljem med 95 in 120mm) so prva izbira za vse, ki največ užitka iščejo v lovljenju globokega pršiča oz. novozapadlega snega. Kljub širini in nekoliko višji teži ostajajo igrive med drevesi in izredno odzivne in stabilne na odprtih pobočjih in ob največjih hitrostih (Scott Pure Pro, Scott Pure POW).

 

Turne in freeride vezi

 

Princip uporabe oz. delovanja turne vezi deluje na sistemu dveh funkcij. Prva, ki turno vez loči od alpske je hoja navkreber, druga pa seveda preklop v način smučanja. Za lažjo hojo navzgor se namreč petni del vezi dviguje, v načinu smuke pa je le »zaklenjen« oz. fiksen kot pri alpski vezi.

 

Na trgu trenutno obstajajo trije tipi turnih vezi:

 

Klasične »PIN« oz. tehnične vezi pri katerih je prednji del turno smučarskega čevlja vpet z dvema »pinoma«, zadnji – petni del je ob hoji povsem prost, v načinu smučanja pa le tega vpnemo v dve kovinski paličici, ki imata sidrišče v utoru petnega dela turnega smučarskega čevlja. Glavni prednosti »PIN Tech turnih vezi« sta nizka teža in naraven način hoje (Marker Alpinist, G3 vezi, Salomon MTN Tour)

 

Hibridne vezi so v prednjem delu zasnovane po sistemu »PIN« tehničnih vezi, petni del pa pri smuki navzdol ponuja klasično vpetje kot npr. pri alpski vezi. Hibridne vezi so v primerjavi s klasičnimi težje je pa prenos sile v smuči zato toliko boljši (Marker Kingpin, Marker DUKE PTShift vezi).

 

Pri turnih vezeh z okvirjem sta prednji in petni del vseskozi povezana. Pri hoji navzgor tako dvigujemo »celotno« vez skupaj s smučarskim čevljem. Za uporabo turnih vezi z okovjem ne potrebujemo turno smučarskega čevlja s PIN sistemom vpetja, sama vez je težja od zgoraj omenjenih in je ne priporočamo za daljše ture, je pa cenovno bistveno ugodnejša (Marker F10 Tour, Marker F12 Tour).

 

Turne vezi, turno smučarska obutev

 

Turno smučarska obutev

 

Bistvena razlika med alpskim in turno smučarskim čevljem je mehanizem, ki poskrbi za preklop med funkcijo smučanja in hoje (»ski/walk«). Turno smučarski čevlji tako v načinu hoje omogočajo bistveno večjo rotacijo zgornjega dela školjke za lažjo in udobnejšo hojo navkreber. Večina turno smučarskih čevljev ima profiliran podplat za lažjo in stabilnejšo hojo v visokogorju prav tako pa je nanje moč namestiti avtomatske dereze. Tako kot pri hoji navkreber nam morajo turno smučarski čevlji pri spustih nuditi zadosti udobja, opore in dober prenos moči, da je turna smuka lahko v vseh segmentih užitek. Izbira turnega čevlja je ključnega pomena!

 

Skoraj vsi turno smučarski čevlji danes uporabljajo »PIN« sistem vpenjanja, tako kot pri alpskih pa je tudi turne čevlje moč razdeliti po trdoti oz. FLEX INDEX-u. izkušeni turni smučarji in fizično bolj pripravljeni  bodo posegali po čevljih s FLEX-om med 110-140 (Scott Cosmos Pro, Scott Cosmos TourScott Freetour), rekreativni in manj izkušeni pa se bodo spogledovali z mehkejšimi čevlji trdote pod 110 FLEX-a (moški Scott Cosmos in ženski Scott Celeste).

 

Kože za turne smuči

 

Kože za turne smuči oz. »psi« se namestijo na drsno stran turnih smuči. V smeri »naprej« oz. v smeri vzpona omogočajo drsnost, v nasprotni smeri pa nudijo oprijem in stabilnost. Kože na smuči namestimo s pomočjo zanke spredaj in zatiča zadaj na repih turnih smuči. Kože je po večini potrebno tudi odrezati na primerno dolžino in širino izbranih smuči pri čemer je potrebno le te »odrezati« tako, da so robovi smuči vidni in jih kože ne smejo prekrivati.

 

Večina turnih kož danes je izdelana iz mešanice moherja in najlona kar daje kožam dober kompromis med drsnostjo, oprijemom, obstojnostjo in seveda ceno.

 

Kože za turne smuči oz. psi

 

Glede sistema pritrjevanja kože danes lahko ločimo klasične z lepilom ali hibridne. Pri prvih je je ob pospravljanju potrebno med kože namestiti mrežico in zasedejo več prostora, pri hibridnih mrežica ni potrebna v nahrbtniku pa zavzamejo manj prostora. Prednost kož z lepilom je, da je le tega moč obnoviti, hibridne pa ob nepravilni uporabi lahko postanejo neuporabne.

 

Turno smučarske palice

 

Tako kot pohodništvu in gorskem teku so tudi pri turnem smučanju palice nepogrešljiv del turno smučarske opreme. Turno smučarske palice naj bodo dvodelne ali enodelno hkrati pa naj imajo nameščene večjo oz. velike »zimske« krpljice za lažje in stabilnejše premikanje še posebej v globljem snegu. Turne palice imajo tudi daljše po večini gumirane ali penaste ročaje za lažje in optimalnejše rokovanje pri različnih nakloninah in prečenjih pobočja.

 

Plazovni nahrbtnik

 

Plazovni oz. lavinski nahrbtnik v zadnjih letih postaja nepogrešljiv del turno smučarske opreme še posebej pri vseh turnih smučarjih, ki največ užitka najdejo v novozapadlem snegu oz. pršiču ali visoko v zasneženih gorah. Seveda nam plazovni nahrbtnik ne sme dajati lažne varnosti in občutka, da smo pred snežnimi plazovi z njim varni!  

 

V primeru sprožitve plazu nam lavinski nahrbtnik omogoča sprožitev zračne blazine, ki nas ob pravočasni sprožitvi in pravilnemu gibanju (plavanje) bodisi ohrani na površju ali prepreči globlje zasutje kar posledično olajša reševanje.

 

Plazovni nahrbtnik

 

Za klasično enodnevno turno smuko priporočamo nahrbtnike velikosti nad 25 litrov, da bo prostora zadosti za vso potrebno dodatno opremo, rezervna oblačila ter hrano in pijačo.

 

Poznamo 2 sistema:

 

Mehanski sistemi za svoje delovanje potrebujejo kartuše, ki jih je po vsaki uporabi/prožitvi potrebno zamenjati. Prednost Alpride 2.0 kartuš pred ostalimi je nižja teža, cena in preprosto rokovanje. Elektronski (npr. Alpride E1 in Alpride E2) ob enem polnjenju omogočajo tudi več prožitev, so občutno lažji a seveda tudi dražji od mehanskih.

 

Srenači

 

Za lažje, bolj sigurno in varnejše vzpenjanje po trši ali poledeneli podlagi kot dodaten pripomoček uporabljamo srenače. Srenači predstavljajo nekakšne »dereze za smuči«. Na turne vezi vedno natikamo pod pobočjem, ki ga nameravamo premagati, nikoli pa sredi pobočja, ker je to početje ob poledeneli podlagi nevarno.

 

Smučarska ali alpinistična čelada

 

Tako kot pri večini športih na prostem je tudi pri turnem smučanja čelada bistvenega pomena vsaj pri spustih oz. pri smučanju samem. Seveda naj bo le ta na glavi tudi na zahtevnejših in strmejših vzponih še posebej v grapah in žlebovih kjer obstaja še izdatnejša možnost nevarnosti.

 

Pri turnem smučanju lahko uporabljamo klasično smučarsko čelado ali pa se ozremo po specifičnih modelih za freeride, alpinistično ali klasično turno smuko. Takšne čelade so lažje, bolj zračne, po večini pa imajo predpripravo tudi za čelno svetilko in odstranljiv notranji izolativni del, ki ga z veseljem »pogrešamo« na spomladanskih turnih smukih, ko so temperature že občutno višje.

 

Smučarska čelada in smučarska očala

 

Smučarska očala

 

Vremenske razmere se v visokogorju lahko hitro spremenijo, prav tako tudi vidljivost, zato so smučarska očala oz. leče izrednega pomena. Dobra leča mora ustvariti zadovoljiv kontrast in čist pogled, tudi v slabih vidljivostnih pogojih. Boljša očala uporabljajo tako imenovano fotokromatsko »LIGHT SENSITIVE« tehnologijo, ki omogoča samodejno prilagajanje jakosti sončne svetlobe. Ko svetloba postane močnejša leče avtomatično zatemnijo, ko postane šibkejša le te posvetlijo, ob vsem pa zagotovijo izjemen kontrast tudi pri šibki svetlobi (megla, difuza).

 

Turno smučarska oblačila

 

Tako kot pri ostalih zimsko športnih aktivnostih v naravi so tudi pri turni smuki turno smučarska oblačila ključnega pomena. Sigurno se boste ob vzponu spotili, na vrhu oz. cilju pa marsikdaj ne bo koče v kateri bi se lahko pogreli. Vreme in vremenski pogoji v zasneženih gorah znajo biti dostikrat nepredvidljivi in nepopustljivi zato je važno, da se na vsako turno smuko odpravimo tudi primerno oblačeni. Oblecite se po plasteh in uporabljajte funkcijska oblačila, ki odvajajo vlago in odvečno temperaturo stran telesa. Kot prvi sloj oblecite »švic« majico in dolge smučarske spodnje hlače. Za drugi sloj uporabite tehnično jopo ali pulover iz primernega materiala, kot vrhnji sloj pa oblecite dobro gorniško jakno in turno smučarske hlače, ki vas ščitijo pred vremenskimi vplivi kot so mraz, veter in sneženje. Poleg omenjenega ne pozabite na 2 para rokavic in v nahrbtniku rezervno funkcijsko majico in kos izolativnega oz. puhastega oblačila v primeru izrazito mrzlih razmer.

 

Scott turno smučarska oblačila loči na 3 linije. Bolj klasična "Explorair" je namenjena vsem turno in alpinistično usmerjenim navdušencem, drugi dve "Vertic" in "Line Chaser" pa sta bolj "freeride" turnim smučarjem.

 

Turno smučarska oblačila

 

VSTOPATE V SVET TURNE SMUKE?

 

Vas vleče stran od množic in žičniških naprav? V iskanje miru, nedotaknjenih belih pobočij in prelepih razgledov? Naj bodo prvi koraki premišljeni in z zadostnim znanjem! Sedaj, ko ste spoznali osnovno turno smučarsko opremo preberite še nekaj ključnih napotkov za vstop v svet turne smučarije.

 

Sorodni artikli

  -40%
  Turne smuči Scott SUPERGUIDE 88 mo
  Prenovljene turne smuči Scott Superguide 88 omogočajo lahkotno in hitro vzpenjanje, s svojo vsestranskostjo pa bodo navdušile tudi najzahtevnejše turne smučarje, ki iščejo lahko in zanesljivo turno smučko, ki se odlično znajde v vseh razmerah.
  Stara cena z DDV:
  od 565,99 €
  Akcijska cena z DDV:
  od 339,60 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  od 339,60 €
  -20%
  Lavinski trojček BCA T4 RESCUE
  Lavinski trojček BCA T4 RESCUE sestavlja visoko zmogljiva žolna Tracker4, Stealth 270 sonda in lopata B-1 EXT (ali Dozer 1T). Zaradi enostavne uporabe je set primern za začetnika kot za izkušenega turnega smučarja.
  Stara cena z DDV:
  450,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  360,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  360,00 €
  -30%
  ROKAVICE SCOTT Explorair Premium GTX čr
  ROKAVICE SCOTT Explorair Premium GTX so namenjene visoko gorskim in "backcountry" smučarskim odpravam. Usnje v kombinaciji z GORE-TEX polnili in Gore-active tehnologijo vam roke ohranja tople tudi v najhladnejših dneh.
  Stara cena z DDV:
  133,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  93,73 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  93,73 €
  -40%
  Turne smuči Scott SUPERGUIDE FREETOUR 105
  Novi Scott Superguide Freetour bo s svojo vsestranskostjo navdušil tudi najzahtevnejše turne smučarje, ki svoje užitke iščejo bodisi na strmih in najbolj tehničnih terenih ali pri lovljenju prvovrstnega pršiča (105mm pod nogo).
  Stara cena z DDV:
  od 669,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  od 401,40 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  od 401,40 €
  -30%
  ROKAVICE SCOTT Fleece Liner čr
  ROKAVICE SCOTT Fleece Liner se uporabljajo kot notranje rokavice, ob toplejšem vremenu pa se lahko nosijo tudi samostojno. Nudijo dober oprijem na palico in z njimi lahko uporabljate zaslone občutljive na dotik.
  Stara cena z DDV:
  28,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  20,23 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  20,23 €
  -40%
  Ženski turno smučarski čevlji Scott CELESTE be/pi
  Turno smučarski čevlji Scott Celeste sodijo v kategorijo lahkih vsestranskih specifično ženskih turno-smučarskih čevljev, ki navduši v vsakem segmentu turne smuke! Flex index: 100
  Stara cena z DDV:
  545,79 €
  Akcijska cena z DDV:
  329,90 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  329,90 €
  -40%
  Turne smuči Scott PURE MISSION 98TI 24
  Ne glede na vremenske pogoje in sneg bodo nove vsestranske turne smuči Scott Pure Mission 98Ti odlična izbira za vse tiste, ki želijo odzivne in zanesljive smuči v vseh snežnih pogojih in na najširšem spektru snežnih podlag.
  Stara cena z DDV:
  772,89 €
  Akcijska cena z DDV:
  463,74 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  463,74 €
  -25%
  Plazovni nahrbtnik SCOTT PATROL E2 30 KIT si/čr
  Ultimativni plazovni nahrbtnik Scott Patrol E2 30 z najnovejšim elektronskim sistemom Alpride E2. Po novem z LCD nadzornim prikazovalnikom in težo sistema zgolj 1140g novi Alpride E2 postaja lažji in 40% manjši od predhodnika E1.
  Stara cena z DDV:
  1.132,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  849,68 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  849,68 €
  -33%
  Smučarske palice SCOTT RIOT Foam SRS tmo
  Nastavljive turno smučarske palice SCOTT RIOT SRS Foam, so odlične, lahke in vzdržljive. Palice so pripravljene na najzahtevnejše turno smučarske odprave.
  Stara cena z DDV:
  89,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  59,90 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  59,90 €
  -35%
  SMUČARSKO ALPINISTIČNA ČELADA SCOTT Couloir Freeride čr
  SCOTT Couloir Freeride je ustvarjena po smernicah sorodne alpinistično-smučarske čelade Couloir mountain. Freeride linja je še udobnejša in toplejša, medtem ko ji ne manjka niti pritrdilni sistem za čelno svetilko in dvojna podloga v notranjosti.
  Stara cena z DDV:
  144,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  93,60 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  93,60 €

  Sorodne novice

  Nekaj ključnih napotkov za premišljen in varnejši vstop v svet turne smuke

  Vas vleče stran od množic in žičniških naprav? V iskanje miru, nedotaknjenih belih pobočij in prelepih razgledov? Naj bodo prvi koraki premišljeni in z zadostnim znanjem!

  Novi Scott Genius ostaja zvest svojemu DNK-ju!

  Scott Genius na novi platformi ponuja neverjetno gorsko kolo, ki se ga preprosto ne boste mogli naveličati. Ne glede ali boste z njim osvajali visokogorske tehnične poti ali s svojimi prijatelji drveli po vaših najljubših enoslednicah oz. trailih.

  S posebnimi promocijskimi kodami si zagotovite popust na vaše novo kolo!

  Promocijske kode, ki prinašajo popust med 10 in 15% na vsa kolesa

  Posebna akcijska ponudba trenažerjev Tacx. Neo 2T, Flus 2 in Flux S

  Ob nakupu trenažerja NEO 2T, Flux 2 ali Flux S si zagotovite nadgradnjo z brezplačno dodatno opremo.

  Aero, lahek in udoben! Preprosto brez kompromisov!

  Scott Foil RC je uspešno osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo. Ravno zato smo se odločili, da bomo kolo še izboljšali in še bolj prilagodili zahtevam današnjih kolesarjev.

  Problem z vzdržljivostjo stikala – Potrebno je ukrepati!

  Želimo vas opozoriti na prostovoljni odpoklic proizvajalca BCA zaradi problema z vzdržljivostjo stikala za preklop med funkcijami žolne BCA TRacker 4 pri omejenem, zelo majhnem številu žoln, ki lahko vpliva na delovanje žolne.

  Promocijske kode za dodatne popuste na grasca.si

  Promocijske kode za mesec junij in julij 2022. Pridobite dodaden popust pri nakupih v naši spletni trgovini grasca.si.

  Preverba pravilnega delovanja pri žolnah PIEPS/BD

  Poziv k preverbi delovanja pravilnega preklopa med SEARCH in SEND pri skoraj vseh modelih žoln PIEPS/BD (razen BD Recon LT).

  Čudovita in nepozabna zgodba

  Fabian Lentsch se potopi v lokalno kulturo na celoletnem potovanju po Iranu s svojim tovornjakom Snowmads. Ob obisku tuje države želi za vedno opustiti vlogo turista.

  ISPO 2022 in štiri nagrade za Scott Sports.

  SCOTT Sports je prejemnik nagrade ISPO za kar štiri nove izdelke znotraj »zimske kolekcije 22-23. Smučarska čelada Blend Plus, Patrol E2 lavinski nahrbtnik, Shield reciklirana smučarska očala in smuči Superguide 95 LT so nagrajeni z najvišjim priznanjem »ISPO 22 Award«!

  Ohranimo dobro fizično pripravljenost in boljše psihično počutje

  Trenažer predstavlja idealno rešitev, da nam kolesa nikoli ni potrebno pospraviti »v kot«. Ne zima, hladno ali slabo vreme, kratek dan oziroma pomanjkanje časa ne more biti več izgovor, da nebi naredili nekaj več za dobro fizično pripravljenost in boljše psihično počutje.

  Popolno odstopanje od klasičnih norm!

  Za vse gorske kolesarje, ki si želijo tehnološko najbolj dovršeno in vsestransko polno-vzmeteno kolo, Bold LINKIN ponuja najkakovostnejšo izkušnjo s čistim in estetskim videzom, integriranim dizajnom in popolnim odstopanjem od klasičnih norm!

  Kraljujte trailom z novim Patronom

  Od tekočih do bolj grobih, Patron eRIDE je kot švicarski nož, ki vas lahko učinkovito dvigne po poti in se samozavestno vozi navzdol. Ima največjo notranjo baterijo in najnovejšo tehnologijo. 160 mm hoda spredaj in zadaj.

  Test in izposoja turnih smuči, čevljev in opreme

  Za vse tiste, ki si želite turno smučarsko opremo izposoditi za krajše obdobje oziroma tiste, ki bi smuči oz. opremo pred nakupom želeli preizkusiti

  Servis snežnih desk, turnih in alpskih smuči ter opreme

  V športnem centru Grašca pred in med zimsko sezono poskrbimo tudi za vaše smuči, snežne deske ter opremo. Servis smuči in boardov obratuje od ponedeljka do petka med 8:00 in 18:00 ter ob sobotah med 8:00 in 12:00.

  Nova Scott Spark RC in Spark 900 za nove zmage!

  Scott Spark postaja še hitrejši tako na vzponih kot spustih. Z več vzmetenja, novo geometrijo in integriranim zadnjim blažilcem! Če ste mišljenja, da je hitrost zabava (#FASTISFUN) - potem boste nad novim Sparkom več kot navdušeni.

  Nova all-mountain / trail čelada Scott Argo Plus

  Modern izgled, nizka teža, funkcionalnost, varnost in cenovna dostopnost. To je Scott Argo Plus!

  Hellias Millerioux - Od sanj do realizacij

  MT. LOGAN / "A SELF POWERED EXPEDITION FROM YAKUTAT TO CORDOVA"

  Oprostite oče ... Grešili smo! Scott Addict eRide je tu!

  Scott Addict eRide je najlažje cestno e-kolo na tržišču, s popolno integracijo in super videzom. Scottovo prvo električno cestno kolo dviguje merila v kar precej pogledih. Pustite se, da vas popelje.

  25.02.2020 11:47
  Ob nakupu prav posebno darilce ;)

  Prav posebna akcija otroških poganjalcev Cruzee. 

  27.03.2020 11:05
  Vsestranskost je njegovo drugo ime.

  Prenovljen okvir z integriranim BOSCH PERFORMANCE CX 2020 sistema in z vsemi lastnosmi klasičnega Genius modela. "Any trail any time"

  02.08.2019 15:22
  Narejen z enim in edinim namenom: biti najhitrejši!

  Novi Scott Gambler je narejen z enim in edinim namenom: biti najhitrejši!

  24.07.2019 15:47
  Novi Addict je še lažji, še bolj tog in zato še hitrejši!

  Novih addictov RC je kar 10! Najprestižnejši je Scott Addict RC Ultimate, ki je bil pred kratkim predstavljen na dirki po Franciji 2019. Sledijo mu: Addict RC Premium, RC Pro, RC 10, RC 15, RC 20 in RC 30.

  30.05.2019 15:53
  Prihaja novi Met Parachute MCR.

  Ultimativna čelada agresivnega videza s snemljivim ščitnikom obraza za enduro, all-mountain in e-kolesarjenje. Zdaj s patentiranim magnetnim zaklopom ter seveda po normativih najvišjih varnostnih standardov, opremljena tudi z MIPS tehnologijo. Vsestranska čelada, ki je enostavna za uporabo. Preprosto – 2 čeladi v enem.

  20.05.2019 09:13
  Nova, specifično namenska pedala za vse enduro in trail navdušence!

  Rémy Métailler, Nicolas Quéré, Julien Absalon in drugi priporočajo Time Speciale. Z ATAC (Auto Tension Adjustment Concept)tehnologijo  in samodejnim čiščenjem. Enostavno vpenjanje / odpenjanje, še več samozavesti in kontrole.

  Pri nakupu kolesarske opreme SRAM se boste srečali tudi s tujkami oz. izrazi, ki jih boste najverjetneje prvič slišali.

  Dostikrat kupci berejo opise kolesarske opreme in seveda ne vedo kaj pomenijo tujke, ki jih je pravzaprav nemogoče prevesti v slovenščino in potem so pri nakupu zbegani. V Grašci smo vam vedno na voljo za razlago, le pokličite nas 04 595 60 10 ali kontaktirajte po emailu: etrgovina@grasca.si

  07.12.2018 14:12
  Jérémie Heitz ali Daron Rahlves? Kaj pa mati Narava?

  »Race the Face« je zgodba o veleslalomskem dvoboju na najstrmejšem in najzahtevnejšem terenu med dvema smučarskima legendama, ki prihajata iz povsem različnih smučarskih disciplin.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih