04/595-60-10

Novi Scott Foil RC

Scott Foil RC je uspešno osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo. Ravno zato smo se odločili, da bomo kolo še izboljšali in še bolj prilagodili zahtevam današnjih kolesarjev.

Običajno pri nakupu kolesa delamo kompromise in izbiramo med aerodinamiko, težo in udobjem. pri popolnoma novim Foil RC to ni več potrebno.  Vse to dobite  v enem  izjemnem kolesu.

 

AERODINAMIKA

 

S posodobljenimi predpisi UCI leta 2021 so imeli naši inženirji in oblikovalci priložnost, da si ponovno zamislijo, kaj je »aero« kolo. Od začetka je naša ekipa obravnavala kolo, komponente in kolesarja kot celoten sistem. Če upoštevamo te tri elemente skupaj, vidimo resnične prednosti »aero« koles. Vsaka oblikovalska odločitev je bila sprejeta, da naredimo najhitrejše kolo.

 

Z novimi predpisi in lanskoletnim modelom Foil kot izhodiščem, je ekipa začela oblikovati kolo, ki bi ga sama želela voziti. Novi Foil RC je zasnovan tako, da vam nudi vse prednosti.

 

Naša vodilna tehnologija v industriji - F01 Airfoil zagotavlja, da vsaka cev kolesa čim bolj zmanjša upor. Ali nam je uspelo? Novi Foil je za 1 m 18 s hitrejši pri razdalji 40 km in 40 km/h — nedvomno prefinjeno inženirsko delo.

 

Večja krmilna cev omogoča popolnoma integrirane kable in tudi zmanjša aerodinamični upor med vožnjo.

 

 

Vilice Foil RC imajo globlji prerez in večji razmak do pnevmatike kar zagotavlja dodatne aerodinamične prednosti.

 

 

Spodnja in sedežna cev sta odličen primer osredotočanja na kolo kot celoto. Že pri testiranju okvirja so inženirji prepoznali izjemno aerodinamično zasnovo. Vendar smo med testiranjem v vetrovniku s kolesarjem na kolesu ugotovili, da so bili ti dizajni dejansko manj aerodinamični kot pri prejšnjih modelih Foila.

 

 

Zgornji del zadnje vilice je spuščen za dodatno udobje in zagotavlja manjši zračni upor. Usmerjen je navznoter pod kotom 10 stopinj, kar prisili prehajajoči zrak v napere. Z aerodinamičnimi testiranji smo ugotovili, da ta majhna podrobnost zagotavlja velike koristi pri vožnji s kolesom. Nazadnje, s spuščenimi zgornjim delom zadnje vilice lahko skrijemo zavorne čeljusti, kar zmanjša upor zraka in prispeva k lepšemu izgledu kolesa.

 

 

 

LAHEK

 

Obstaja ravnovesje med aerodinamiko in težo. »Aero« kolesa običajno prevesijo to tehtnico z večjim, debelejšim okvirjem - vendar so naši inženirji in oblikovalci prekinili ta vzorec in zmanjšali težo prejšnjega Foila, obenem pa izboljšali njegovo aerodinamiko.

 

Z boljšo razporeditvijo in zmanjšanjem števila karbonskih delov in spojev ter pozornostjo do malenkosti, kot sta sedežna opora in objemka, je naša ekipa zmanjšala težo, ne da bi pri tem žrtvovala togost kolesa.

 

 

 

UDOBJE

 

Syncros komponente so ključne za doseganje aerodinamičnih izboljšav, zmanjšanje teže in seveda večjega udobja. Pri novem Foilu RC najbolj izstopata krmilo Creston iC SL Aero Combo ter inovativna sedežna opora Duncan SL Aero CFT.

 

Kolo boste kupili s 25 mm pnevmatiko spredaj in 28 mm pnevmatiko zadaj. Če potrebujete močnejše, ni problema. Okvir ima dovolj prostora za 30 mm pnevmatike.

 

 

 

SYNCROS DUNCAN SL AERO CFT

 

Ena najbolj inovativnih novosti kolesa je nova patentirana sedežna opora. Duncan SL Aero CFT bo zagotovila, da se boste vozili udobno in boste dosegli največjo moč tudi, ko se vozite po kakšnem makadamu oz. tlakovani poti.

 

Sestavljena je iz dveh delov – sprednji nosilni del iz ogljikovih vlaken se upogne, ko cesta postane bolj groba, kar zagotavlja, da brez težav ostanete na sedežu.

 

 

Dokupite lahko zadnjo svetilko Syncros Campbell 20 Aero iL, ki se polni preko USB-ja. Svetilka se vstavi neposredno v sedežno oporo Duncan SL Aero CFT in ohranja aerodinamični profil opore. Ima 3 načine delovanja, stabilnega, za dnevni čas in za nočno vožnjo, ter ponuja 20Lm svetilnost za varno vožnjo v vseh pogojih.

 

 

 

 

SYNCROS CRESTON IC SL AERO

 

Novi Foil ima krmilo vredno kolesa tega razreda. Zelo priljubljeno krmilo Sycnros Creston iC SL smo odpeljali iz Addicta RC v vetrovnik. Rezultat je tanjša cev, ki reže skozi veter in dvigne celotno aerodinamoko kolesa.

 

Prav tako smo izboljšali udobje in togost. Krmilo nudi večjo skladnost pri manjših obremenitvah, na primer, ko se vozite po ulicah. Ko pa se potopite v spuste, da bi ubežali konkurenci, se utrdi in zagotovi vaš uspeh.

 

 

VIDEO PREDSTAVITEV - SCOTT FOIL RC 23

 

Sorodni artikli

  -35%
  Kolesarska čelada Scott CADENCE PLUS čr
  Čelada Scott Cadence Plus je bila zasnovana za tekmovalce svetovne serije v cestne kolesarstvu in triatlonu.
  Stara cena z DDV:
  205,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  133,83 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  144,13 €
  -40%
  Kolesarska majica Scott RC SUPERSONIC EDT. čr/ze
  Izjemna kolesarska majica s kratkimi rokavi Scott RC SUPERSONIC EDT. je učinkovita, zračna, zelo lahka z dolgo zadrgo in običajnimi tremi žepi na hrbtu plus enim vodoodpornim z zadrgo!
  Stara cena z DDV:
  od 102,89 €
  Akcijska cena z DDV:
  od 61,73 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  od 66,88 €
  -15%
  ČELADA MET Trenta MIPS be čr
  Trenta je narejena v počastitev 30 obletnice Met čelad. Na prvi pogled močno spominja na naslednico usnjene »haube«, ki so jih kolesarji nosili do začetka 90. let prejšnjega stoletja. Čeladi so dodali MIPS tehnologijo.
  Stara cena z DDV:
  259,99 €
  Akcijska cena z DDV:
  219,91 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  182,00 €

  Sorodne novice

  Promocijske kode za dodatne popuste na grasca.si

  Promocijske kode za mesec junij in julij 2022. Pridobite dodaden popust pri nakupih v naši spletni trgovini grasca.si.

  Ste v dilemi kakšno oz. katero kolo izbrati?

  Niste povsem prepričani, katero kolo bi bilo najbolj primerno za vas? Naj vam bo ta vodič v pomoč z nasveti, kako izbrati najprimernejše kolo glede na vaše potrebe in želje.

  Ohranimo dobro fizično pripravljenost in boljše psihično počutje

  Trenažer predstavlja idealno rešitev, da nam kolesa nikoli ni potrebno pospraviti »v kot«. Ne zima, hladno ali slabo vreme, kratek dan oziroma pomanjkanje časa ne more biti več izgovor, da nebi naredili nekaj več za dobro fizično pripravljenost in boljše psihično počutje.

  Popolno odstopanje od klasičnih norm!

  Za vse gorske kolesarje, ki si želijo tehnološko najbolj dovršeno in vsestransko polno-vzmeteno kolo, Bold LINKIN ponuja najkakovostnejšo izkušnjo s čistim in estetskim videzom, integriranim dizajnom in popolnim odstopanjem od klasičnih norm!

  Kraljujte trailom z novim Patronom

  Od tekočih do bolj grobih, Patron eRIDE je kot švicarski nož, ki vas lahko učinkovito dvigne po poti in se samozavestno vozi navzdol. Ima največjo notranjo baterijo in najnovejšo tehnologijo. 160 mm hoda spredaj in zadaj.

  Oprostite oče ... Grešili smo! Scott Addict eRide je tu!

  Scott Addict eRide je najlažje cestno e-kolo na tržišču, s popolno integracijo in super videzom. Scottovo prvo električno cestno kolo dviguje merila v kar precej pogledih. Pustite se, da vas popelje.

  24.07.2019 15:47
  Novi Addict je še lažji, še bolj tog in zato še hitrejši!

  Novih addictov RC je kar 10! Najprestižnejši je Scott Addict RC Ultimate, ki je bil pred kratkim predstavljen na dirki po Franciji 2019. Sledijo mu: Addict RC Premium, RC Pro, RC 10, RC 15, RC 20 in RC 30.

  Nova Scott Spark RC in Spark 900 za nove zmage!

  Scott Spark postaja še hitrejši tako na vzponih kot spustih. Z več vzmetenja, novo geometrijo in integriranim zadnjim blažilcem! Če ste mišljenja, da je hitrost zabava (#FASTISFUN) - potem boste nad novim Sparkom več kot navdušeni.

  ISPO 2022 in štiri nagrade za Scott Sports.

  SCOTT Sports je prejemnik nagrade ISPO za kar štiri nove izdelke znotraj »zimske kolekcije 22-23. Smučarska čelada Blend Plus, Patrol E2 lavinski nahrbtnik, Shield reciklirana smučarska očala in smuči Superguide 95 LT so nagrajeni z najvišjim priznanjem »ISPO 22 Award«!

  Problem z vzdržljivostjo stikala – Potrebno je ukrepati!

  Želimo vas opozoriti na prostovoljni odpoklic proizvajalca BCA zaradi problema z vzdržljivostjo stikala za preklop med funkcijami žolne BCA TRacker 4 pri omejenem, zelo majhnem številu žoln, ki lahko vpliva na delovanje žolne.

  Preverba pravilnega delovanja pri žolnah PIEPS/BD

  Poziv k preverbi delovanja pravilnega preklopa med SEARCH in SEND pri skoraj vseh modelih žoln PIEPS/BD (razen BD Recon LT).

  Čudovita in nepozabna zgodba

  Fabian Lentsch se potopi v lokalno kulturo na celoletnem potovanju po Iranu s svojim tovornjakom Snowmads. Ob obisku tuje države želi za vedno opustiti vlogo turista.

  Test in izposoja turnih smuči, čevljev in opreme

  Za vse tiste, ki si želite turno smučarsko opremo izposoditi za krajše obdobje oziroma tiste, ki bi smuči oz. opremo pred nakupom želeli preizkusiti

  Servis snežnih desk, turnih in alpskih smuči ter opreme

  V športnem centru Grašca pred in med zimsko sezono poskrbimo tudi za vaše smuči, snežne deske ter opremo. Servis smuči in boardov obratuje od ponedeljka do petka med 8:00 in 18:00 ter ob sobotah med 8:00 in 12:00.

  Nova all-mountain / trail čelada Scott Argo Plus

  Modern izgled, nizka teža, funkcionalnost, varnost in cenovna dostopnost. To je Scott Argo Plus!

  Hellias Millerioux - Od sanj do realizacij

  MT. LOGAN / "A SELF POWERED EXPEDITION FROM YAKUTAT TO CORDOVA"

  25.02.2020 11:47
  Ob nakupu prav posebno darilce ;)

  Prav posebna akcija otroških poganjalcev Cruzee. 

  Izposoja in testestiranje koles Scott, Bergamont 2019

  Izposoja in testiranje koles Scott, Bold in Bergamont.

  20.05.2019 09:13
  Nova, specifično namenska pedala za vse enduro in trail navdušence!

  Rémy Métailler, Nicolas Quéré, Julien Absalon in drugi priporočajo Time Speciale. Z ATAC (Auto Tension Adjustment Concept)tehnologijo  in samodejnim čiščenjem. Enostavno vpenjanje / odpenjanje, še več samozavesti in kontrole.

  30.05.2019 15:53
  Prihaja novi Met Parachute MCR.

  Ultimativna čelada agresivnega videza s snemljivim ščitnikom obraza za enduro, all-mountain in e-kolesarjenje. Zdaj s patentiranim magnetnim zaklopom ter seveda po normativih najvišjih varnostnih standardov, opremljena tudi z MIPS tehnologijo. Vsestranska čelada, ki je enostavna za uporabo. Preprosto – 2 čeladi v enem.

  13.09.2018 12:03
  Kolutne zavore na specialki da ali ne?

  Kolutne zavore na specialki da ali ne? Vprašanje, ki iz sezone v sezono dobiva jasnejši odgovor. Iz sezone v sezono v našo prodajalno kaplja več »disko« specialk. In samo vprašanje pomladi ali sezone je, ko bodo stare, zavorne, obročne čeljusti prišle na police tehničnega muzeja.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih