04/595-60-10

Koda za popust: za 10% dodatnega popusta na vsa kolesarska oblačila in obutev uporabi kodo BIKEWEAR10.

Vodič za nakup kolesa

Niste povsem prepričani, katero kolo bi bilo najbolj primerno za vas? Naj vam bo ta vodič v pomoč z nasveti, kako izbrati najprimernejše kolo glede na vaše potrebe in želje.

Prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti, je, za kakšen namen boste uporabljali kolo? Lahko izbirate med kolesi, ki so primerna:

 

 • za cestno vožnjo,
 • za vožnjo tako po cesti kot tudi makadamskih poteh,
 • za kolesarjenje po hribih in gorsko kolesarskih poteh,
 • za izvajanje trikov in skokov,
 • za vožnjo po mestu,
 • za otroke.

 

Vsi tisti, ki uživate v hitri in dinamični vožnji na daljših razdaljah, treninge pa boste opravljali izključno po cesti oz. gladkih površinah, si izberite cestno kolo oz. »specialko«.

 

Znotraj cestnih koles bi lahko segment razdelili na:

 

 

Cestna in gravel kolesa

 

Za rekreativno in sproščeno kolesarjenje po cestah in makadamskih poteh so najprimernejša treking oz. fitnes kolesa (Scott Sub Cross in Sub Sport serija), ki največ poudarka dajejo udobni vožnji, vsi tisti, ki se počutite bolj športno naravnane pa boste sigurno izbrali ciklo ali gravel kolo.

 

Gravel kolesa izhajajo iz cestnih koles in so prilagojena predvsem za vožnje po urejenih makadamskih poteh, dobro pa se znajdejo tudi na cesti (Scott Addict Gravel, Scott Speedster Gravel, Bergamont Grandurance).

 

Vožnjo in opravke po mestu boste najbolj prijetno doživljali z mestnim kolesom (Scott Sub Comfort). Če vas mika izvajanje trikov na ulici, pumtracku oz. vragolije v zraku boste izbirali med BMX ali »Dirt« kolesi (Scott Voltage, Mongoose Legion, Mongoose Fireball).

 

Za otroke so seveda najbolj primerna otroška kolesa. Predvsem kolesa blagovnih znamk Scott, Bergamont in Mongoose so izdelana z vizijo in mislijo po varnosti, udobju in pridobivanju samozavesti najmlajših. Tako so v ponudbi klasična otroška kolesa z obročniki velikosti od 12" do 26". Za vse tiste najbolj nadobudne pa znotraj linije FUTURE PRO zasledimo prav posebna kolesa kolesa "bodočih zmagovalcev" (npr Ransom 400 in Ransom 600, Spark 700)

 

Otroška kolesa

 

Za tiste, ki radi kolesarite po hribih, trailih in gorsko-kolesarskih namenskih poteh pa pride v poštev gorsko kolo - a ne katerokoli.

 

Gorska kolesa danes predstavljajo izredno široko kategorijo. V grobem se delijo na:

 

 

Hardtail gorska kolesa

 

Polno-vzmetena gorska kolesa razdelimo na:

 

 

Polno vzmetena gorska kolesa

 

Ker je v zadnjih letih vse več povpraševanja po e-kolesih tudi te lahko razdelimo po namenu uporabe enako kot klasična kolesa.

 

Ločimo namreč:

 

 

Električna kolesa so idealna izbira za vse, ki na svojih kolesarskih pustolovščinah potrebujejo dodatno pomoč. Tu imamo v mislih tako starejše kot tiste, ki so željni premagovanja daljših razdalij, tiste, ki jim preprosto ob natrpanih delovnikih primanjkuje časa ali pa preprosto vse tiste, ki ob kolesarjenju računajo na še več užitka.

 

Pri nakupu električnega kolesa bodite pozorni tudi na pogonski sklop saj le ta predstavlja osrednji del kolesa. Pred nakupom se dobro pozanimajte kakšen pogonski sistem v kombinaciji z baterijo je nameščen na kolo, ki ste ga izbrali. Poleg samega navora motorja in kapacitete baterije ključno vlogo igrata tudi poprodajna podpora in reševanje težav, ki lahko nastanejo po nakupu. Zagotovite oz. izberite si takšnega, ki bo deloval zanesljivo, kjer bo baterija skozi življensko dobo držala največ kapacitete, najpomembneje pa takšnega za katerega vam prodajalec lahko zagotovi, da bodo vse težave v primeru okvar pogonskega sklopa rešene kar se da hitro in korektno.

 

Električna kolesa

 

Kolesa se, poleg namena uporabe in tipa delijo tudi po spolu. Tako ločimo med moškimi in ženskimi kolesi.

 

Značilnost ženskih koles (Contessa serija pri Scott-u, FMN pri Bergamont-u) je, da so prilagojena ženski anatomiji. Po večini imajo ožje krmilo, krajšo zgornjo cev, krajše gonilke, manjše zobnike, ergo ročaje in prilagojen sedež. Pri vseh Scott-ovih ženskih polno vzmetenih kolesih pa je kinematika vzmetenja še dodatno prilagojena nežnejšemu spolu. Seveda to ne pomeni, da morajo ženske obvezno voziti žensko kolo. Izkušene kolesarke in tiste nekoliko višje rasti se pogosto odločijo za nakup unisex oz. moškega kolesa.

 

Ko izberete kolo po namenu vožnje morate biti pozorni še na velikost okvirja, kakovostni razred opreme (ki jo zares potrebujete) in proizvajalca. Pri izbiri velikosti okvirja naj vam bodo v pomoč spodnje tabele:

 

Tabela velikosti za kolesa Scott

Tabela velikosti za kolesa Bergamont

 

Torej, ko se odločate za nakup kolesa, mislite predvsem na to, kje se boste z njim vozili, za kakšen namen ga dejansko potrebujete, kako velik in bogato opremljen mora biti.

 

Morda odločitev kljub temu ne bo lahka, zato vas vabimo, da se v primeru dileme obrnite na nas. Naš servisno-prodajni team vam bo z veseljem pomagal z nasveti pri izbiri najprimernejšega kolesa.

 

 Telefon: +38645956010

 Email: etrgovina@grasca.si

Sorodni artikli

  -31%
  Žensko gorsko kolo SCOTT CONTESSA ACTIVE 60 23
  Scott Contessa Active 60 je eno najbolj vsestranskih ženskih gorskih koles na tržišču. Preprosto predstavlja odlično kolo za vse, ki za svoj denar pričakujejo največ od kolesa.
  Stara cena z DDV:
  669,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  459,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  669,00 €
  -25%
  Električno gorsko kolo Bergamont E-TRAILSTER PRO 22 M
  Bergamont E-Trailster Pro je odlično električno polnovzmeteno kolo. Nova še bolj progresivna trail/enduro geometrija in integracija Bosch Performance CX Line Cruise sistema z 625WH baterijo.
  Stara cena z DDV:
  5.049,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  3.790,01 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  5.049,00 €
  -20%
  BMX Mongoose Legion L20 20
  BMX Mongoose Legion L20 spada v linijo LEGION, ki je zasnovana za kolesarje vseh starosti, ki se šele spoznavajo z BMX kolesarjenjem prostega sloga ali pa že nekaj znajo.
  Stara cena z DDV:
  399,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  319,20 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  399,00 €
  -29%
  Električno gorsko kolo SCOTT RANSOM eRIDE 920 22 M
  Električno gorsko kolo Scott Ransom eRide 920 2022 je gorsko polnovzmeteno kolo, za vse prave trail in spustaške navdušence. Z BOSCH PERFORMANCE CX sistemom in 625Wh baterijo boste prišli kamorkoli boste želeli, s kar največjim užitkom pa se boste spustili še nazaj v dolino.
  Stara cena z DDV:
  6.179,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  4.390,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  4.590,00 €

  Sorodne novice

  Kraljujte trailom z novim Patronom

  Od tekočih do bolj grobih, Patron eRIDE je kot švicarski nož, ki vas lahko učinkovito dvigne po poti in se samozavestno vozi navzdol. Ima največjo notranjo baterijo in najnovejšo tehnologijo. 160 mm hoda spredaj in zadaj.

  Nova all-mountain / trail čelada Scott Argo Plus

  Modern izgled, nizka teža, funkcionalnost, varnost in cenovna dostopnost. To je Scott Argo Plus!

  Popolno odstopanje od klasičnih norm!

  Za vse gorske kolesarje, ki si želijo tehnološko najbolj dovršeno in vsestransko polno-vzmeteno kolo, Bold LINKIN ponuja najkakovostnejšo izkušnjo s čistim in estetskim videzom, integriranim dizajnom in popolnim odstopanjem od klasičnih norm!

  Čudovita in nepozabna zgodba

  Fabian Lentsch se potopi v lokalno kulturo na celoletnem potovanju po Iranu s svojim tovornjakom Snowmads. Ob obisku tuje države želi za vedno opustiti vlogo turista.

  Nova Scott Spark RC in Spark 900 za nove zmage!

  Scott Spark postaja še hitrejši tako na vzponih kot spustih. Z več vzmetenja, novo geometrijo in integriranim zadnjim blažilcem! Če ste mišljenja, da je hitrost zabava (#FASTISFUN) - potem boste nad novim Sparkom več kot navdušeni.

  ISPO 2022 in štiri nagrade za Scott Sports.

  SCOTT Sports je prejemnik nagrade ISPO za kar štiri nove izdelke znotraj »zimske kolekcije 22-23. Smučarska čelada Blend Plus, Patrol E2 lavinski nahrbtnik, Shield reciklirana smučarska očala in smuči Superguide 95 LT so nagrajeni z najvišjim priznanjem »ISPO 22 Award«!

  Oprostite oče ... Grešili smo! Scott Addict eRide je tu!

  Scott Addict eRide je najlažje cestno e-kolo na tržišču, s popolno integracijo in super videzom. Scottovo prvo električno cestno kolo dviguje merila v kar precej pogledih. Pustite se, da vas popelje.

  Ohranimo dobro fizično pripravljenost in boljše psihično počutje

  Trenažer predstavlja idealno rešitev, da nam kolesa nikoli ni potrebno pospraviti »v kot«. Ne zima, hladno ali slabo vreme, kratek dan oziroma pomanjkanje časa ne more biti več izgovor, da nebi naredili nekaj več za dobro fizično pripravljenost in boljše psihično počutje.

  25.02.2020 11:47
  Ob nakupu prav posebno darilce ;)

  Prav posebna akcija otroških poganjalcev Cruzee. 

  Test in izposoja turnih smuči, čevljev in opreme

  Za vse tiste, ki si želite turno smučarsko opremo izposoditi za krajše obdobje oziroma tiste, ki bi smuči oz. opremo pred nakupom želeli preizkusiti

  27.03.2020 11:05
  Vsestranskost je njegovo drugo ime.

  Prenovljen okvir z integriranim BOSCH PERFORMANCE CX 2020 sistema in z vsemi lastnosmi klasičnega Genius modela. "Any trail any time"

  Hellias Millerioux - Od sanj do realizacij

  MT. LOGAN / "A SELF POWERED EXPEDITION FROM YAKUTAT TO CORDOVA"

  05.09.2018 12:40
  Po 13-ih letih Scott predstavlja novega Ransom-a, ki s svojimi karakteristikami in lastnostmi ponovno premika meje kolesarske industrije. 

  Po 13-ih letih Scott predstavlja novega Ransom-a, ki s svojimi karakteristikami in lastnostmi ponovno premika meje kolesarske industrije.  Nova super enduro "mašina" s 170mm hoda, izdelana za hitrost in najzahtevnejše terene.

  13.09.2018 12:03
  Kolutne zavore na specialki da ali ne?

  Kolutne zavore na specialki da ali ne? Vprašanje, ki iz sezone v sezono dobiva jasnejši odgovor. Iz sezone v sezono v našo prodajalno kaplja več »disko« specialk. In samo vprašanje pomladi ali sezone je, ko bodo stare, zavorne, obročne čeljusti prišle na police tehničnega muzeja.

  24.07.2019 15:47
  Novi Addict je še lažji, še bolj tog in zato še hitrejši!

  Novih addictov RC je kar 10! Najprestižnejši je Scott Addict RC Ultimate, ki je bil pred kratkim predstavljen na dirki po Franciji 2019. Sledijo mu: Addict RC Premium, RC Pro, RC 10, RC 15, RC 20 in RC 30.

  02.08.2019 15:22
  Narejen z enim in edinim namenom: biti najhitrejši!

  Novi Scott Gambler je narejen z enim in edinim namenom: biti najhitrejši!

  30.05.2019 15:53
  Prihaja novi Met Parachute MCR.

  Ultimativna čelada agresivnega videza s snemljivim ščitnikom obraza za enduro, all-mountain in e-kolesarjenje. Zdaj s patentiranim magnetnim zaklopom ter seveda po normativih najvišjih varnostnih standardov, opremljena tudi z MIPS tehnologijo. Vsestranska čelada, ki je enostavna za uporabo. Preprosto – 2 čeladi v enem.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih