04/595-60-10

Koda za popust: za 10% dodatnega popusta na vsa kolesarska oblačila in obutev uporabi kodo BIKEWEAR10.

Novi Scott Genius

Scott Genius na novi platformi ponuja neverjetno gorsko kolo, ki se ga preprosto ne boste mogli naveličati. Ne glede ali boste z njim osvajali visokogorske tehnične poti ali s svojimi prijatelji drveli po vaših najljubših enoslednicah oz. trailih.

Vse od prve upodobitve oz. lansiranja na trg leta 2003 Geniusa najlažje opišemo s preprostim motom »ANY TRAIL, ANY TIME«! Vselej je Genius veljal za enega najbolj vsestranskih trail koles na tržišču, ki je narekovalo standarde tehnološkega napredka in inovacij. Danes s peto reinkarnacijo povsem prenovljeni Scott Genius vstopa na trg kot ultimativno trail/enduro kolo!

 

Gorsko kolo Scott Genius 900 ST Tuned

 

Novi Scott Genius ostaja zvest svojemu DNK-ju! S svojo vsestranskostjo in odličnimi voznimi lastnostmi predstavlja idealno kolo, ki bo pokorilo vsako pot in potko po kateri ga boste zapeljali. Z veseljem in brez problema se bo spopadel s strmimi in tehničnimi vzponi, vas tekoče in hitro popeljal po vsaki potki in premagal tudi najzahtevnejše, več kot tisoč višinskih metrov dolge spuste. Ne glede na to kakšna je pot, pogoji ali kolesar, Scott Genius je vedno prava izbira za nalogo, ki mu jo boste zadali.

 

 

Scott Genius na novi platformi ponuja neverjetno polno vzmeteno gorsko kolo, ki se ga preprosto ne boste mogli naveličati. Ne glede ali boste z njim osvajali visokogorske tehnične poti ali s svojimi prijatelji drveli po vaših najljubših enoslednicah oz. trailih.

 

INTEGRACIJA VZMETENJA – »INTEGRATED SUSPENSION TECHNOLOGY«

 

Tako kot novi Scott Spark tudi prenovljeni Genius uporablja Scott-ovo patentirano tehnologijo integracije zadnjega vzmetenja (IST). Ne samo, da kolo s »skritim« zadnjim blažilcem izgleda fantastično, le to ponuja tudi izboljšane performanse in delovanje vzmetenja samega.

 

Gorsko kolo Scott Genius 2023

 

Česa si pri zadnjem vzmetenju ne želimo? V prvi vrsti nepotrebnega prečnega zvijanja oz. vseh prečnih premikov sil izven smeri vožnje medtem, ko je zadnji amortizer v aktivnem delovanju.

 

Postavitev vzmetenja v okvir kolesa izloča prav te, neželene premike. Sam okvir skupaj z vzmetenjem tako postaja bolj tog in robustnejši kar doprinese k optimalnemu prenosu moči in učinkovitejšemu delovanju vzmetenja v celoti. Nižja postavitev vzmetenja posledično pomeni tudi nižje in bolj uravnoteženo težišče. Rezultat tega so tudi boljša vodljivost, večja stabilnost in več samozavesti tudi na najbolj zahtevnejših spustih.

 

Sama integracija vzmetenja v notranjost okvirja ponuja tudi dodatno zaščito. Dež, blato, … Ni problema, vaše vzmetenje bo vseskozi delovalo optimalno ne glede na vplive zunanjih dejavnikov.

 

Zadnji blažilec je preprosto dostopen preko spodnje "zaščitne lopute" kjer so na dosegu prstov tudi vse potrebne nastavitve amortizerja samega.

 

GEOMETRIJA

 

Nova platforma z osnovo 150mm hoda zadaj in 160mm spredaj je bila prilagojena željam in zahtevam današnjih trail in enduro kolesarjev. Po načelu »slacker, longer, lower« prenovljeni Scott Genius postaja bolj »podrt«, daljši in nižji. Kljub vsemu so Scott-ovi inženirji stremeli h kolesu, ki bo v segmentu trail / enduro koles na vzponih preprosto najboljši, na spustih pa bo ponudil pravo orodje za samozavesten in brezkompromisen spust v dolino.

 

Geometrija Scott Genius 2023

 

Nova platforma dopušča tudi dodatne nastavitve kota krmilne cevi. Preprosto s 180 stopinjskim zasukom šalic krmilnega ležaja kot vilice spremenimo za 1 stopinjo (stopinj pri vilici s 160mm hoda).

 

Spremembe pri vpetju in postavitvi zadnjega amortizerja v notranjost okvirja so privedle do optimizirane kinematike vzmetenja. Končni produkt  s progresivno geometrijo v kombinaciji s popolno integracijo, modernim izgledom in tehnološko dovršenostjo ponuja enega najbolj vsestranskih trail oz. enduro koles na tržišču. Preprosto klasičen Genius »vibe« za popolne, tudi celodnevne ture začinjene s polno zabave in nasmehom do ušes na vaših najljubših trailih.

 

 GENIUS vs. GENIUS ST

 

Nova platforma v dveh različnih izvedenkah. Genius 900 in Genius Super Trail.

 

Vzmetenje Scott Genius 900

 

Genius 900 serija prevzema tradicijo vsestranskih trail / all-mountain koles in zagotavlja paket, ki bo kadarkoli kos kateremukoli trailu, Super Trail (ST) inačica pa je prilagojena bolj agresivni vožnji. Medtem ko imata obe kolesi enaka okvirja pa sta si po značaju povsem različni. V središču obeh izvedenk se nahaja NUDE shock platforma, ki je bila ključna značilnost družine Genius že več kot desetletje. V okvirju Geniusa 900 so nameščeni amortizerji serije NUDE 5T, v Geniusu ST pa povsem nov dodatek družini NUDE – Fox-ov Float X NUDE. Novi Float X NUDE amortizer omogoča uporabo edinstvene lastne tehnologije na platformi, ki je primerna za še bolj agresivno enduro vožnjo.

 

 

Kar zadeva geometrije, je glavna razlika med obema platformama zgolj kot krmilne cevi. Genius 900 je v osnovi na voljo s kotom 65,1 stopinj (slack 64,5), medtem ko je Genius ST na razpolago s 63,9-stopinjskim kotom krmilne cevi. Seveda je izbira naklona krmilne cevi preferenca posameznika, kljub vsemu pa obe platformi ponujata drugačen pristop glede na specifikacije, kar na koncu rezultira v dveh povsem različnih karakterjih na trailu.

 

Osnovni podatki za velikost Large (L): višina gonilne osi: 342mm, Kot sedežne cevi: 77,2 °, cev ob verigi: 440mm, doseg: 485mm, wheelbase: 1263mm.

 

SAG

 

Nastavitev "SAG-a" in vpogled na "O-ring" povsem preprosta preko indikatorja na zunanjem linku in preko porta na okvirju kolesa.

 

»COCKPIT«

 

Novi Genius na vseh modelih ponuja krmila in opore lastne blagovne znamke Syncros. Nova generacija daje več poudarka ergonomiji (tako »backsweep in »upsweep«), ponuja 2 možnosti višine krmila(»rise« 15 ali 25mm) in dve dolžini krmilnih opor. Obstaja več možnosti za montažo kolesarskih računalnikov in drugih dodatkov.

 

Cockpit Scott Genius 2023

 

Tako pri Hixon IC enodelnem karbonskem krmilu kot pri klasičnem aluminijastem integracija »kablovja« poteka skozi krmilo oz. nosilec za čist in minimalističen izgled.

 

NOVI TWINLOC in TRACLOC sistem vzmetenja

 

Genius 900 - TwinLoc

 

Patentiran sistem Twinloc omogoča hkratno kontrolo prednjega in zadnjega amortizerja. Sistem vzmetenja TwinLoc z novo ročico uravnava poseg kolesa na 3 načine. Pri večini sistemov je moč zgolj povečati ali zmanjšati kompresijo, TwinLoc pa ob tem poskrbi še za dinamično spreminjanje geometrije kolesa. V »Traction« postavitvi zadnji amortizer postane trši, bolj dinamičen, s krajšim oz. manjšim hodom. Kolo stoji višje, ohranja strmejši kot sedežne cevi kar omogoča lažje in bolj agilno plezanje. »Lockout« opcija poskrbi za popoln zaklep, ki pride do izraza na strmejših pobočjih in vzponih z enakomerno podlago (asfalt, makadam), ob tem pa poskrbi za maksimalen prenos moči na pedala.

 

Genius ST  - TracLoc

 

Izpeljanka klasičnega Scott-ovega priljubljenega »TwinLoc« sistema na novi ST oz. Super Trail platformi z uravnavanjem samo zadnjega blažilca, ki bolj agresivnim in spustaško usmerjenim kolesarjem omogoča več nastavitev prednjega vzmetenja.

 

Nobeno drugo kolo na svetu nima tako uporabniku prijaznega sistema. Medtem, ko konkurenčni sistemi spreminjajo samo trdoto, Twinloc in TracLoc sistema spremenita še krivuljo vzmetenja, s čimer se dinamično spremeni geometrija kolesa.

 

Gorsko kolo Scott Genius 900

 

DRUŽINA GENIUS

 

Novi Scott Genius je na voljo v karbonski (HMX), hibridni (HMF + alu) in aluminijasti izvedenki (AL 6061). Celotna družina zajema 10 modelov Genius 900 in ST, vključno z dvema specifično dekletom prilagojenima modeloma iz serije Contessa.

 

Gorska kolesa Scott Genius

 

TEHNIČNA PREDSTAVITEV

 

 

Več informacij o dobavah, cenah in razpoložjivosti:

 

 Telefon: +38640839114

 Email: etrgovina@grasca.si

 

Sorodni artikli

  Sorodne novice

  Aero, lahek in udoben! Preprosto brez kompromisov!

  Scott Foil RC je uspešno osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo. Ravno zato smo se odločili, da bomo kolo še izboljšali in še bolj prilagodili zahtevam današnjih kolesarjev.

  Posebna akcijska ponudba trenažerjev Tacx. Neo 2T, Flus 2 in Flux S

  Ob nakupu trenažerja NEO 2T, Flux 2 ali Flux S si zagotovite nadgradnjo z brezplačno dodatno opremo.

  Popolno odstopanje od klasičnih norm!

  Za vse gorske kolesarje, ki si želijo tehnološko najbolj dovršeno in vsestransko polno-vzmeteno kolo, Bold LINKIN ponuja najkakovostnejšo izkušnjo s čistim in estetskim videzom, integriranim dizajnom in popolnim odstopanjem od klasičnih norm!

  ISPO 2022 in štiri nagrade za Scott Sports.

  SCOTT Sports je prejemnik nagrade ISPO za kar štiri nove izdelke znotraj »zimske kolekcije 22-23. Smučarska čelada Blend Plus, Patrol E2 lavinski nahrbtnik, Shield reciklirana smučarska očala in smuči Superguide 95 LT so nagrajeni z najvišjim priznanjem »ISPO 22 Award«!

  Promocijske kode za dodatne popuste na grasca.si

  Promocijske kode za mesec junij in julij 2022. Pridobite dodaden popust pri nakupih v naši spletni trgovini grasca.si.

  Kraljujte trailom z novim Patronom

  Od tekočih do bolj grobih, Patron eRIDE je kot švicarski nož, ki vas lahko učinkovito dvigne po poti in se samozavestno vozi navzdol. Ima največjo notranjo baterijo in najnovejšo tehnologijo. 160 mm hoda spredaj in zadaj.

  Problem z vzdržljivostjo stikala – Potrebno je ukrepati!

  Želimo vas opozoriti na prostovoljni odpoklic proizvajalca BCA zaradi problema z vzdržljivostjo stikala za preklop med funkcijami žolne BCA TRacker 4 pri omejenem, zelo majhnem številu žoln, ki lahko vpliva na delovanje žolne.

  Nova Scott Spark RC in Spark 900 za nove zmage!

  Scott Spark postaja še hitrejši tako na vzponih kot spustih. Z več vzmetenja, novo geometrijo in integriranim zadnjim blažilcem! Če ste mišljenja, da je hitrost zabava (#FASTISFUN) - potem boste nad novim Sparkom več kot navdušeni.

  Ste v dilemi kakšno oz. katero kolo izbrati?

  Niste povsem prepričani, katero kolo bi bilo najbolj primerno za vas? Naj vam bo ta vodič v pomoč z nasveti, kako izbrati najprimernejše kolo glede na vaše potrebe in želje.

  Nova all-mountain / trail čelada Scott Argo Plus

  Modern izgled, nizka teža, funkcionalnost, varnost in cenovna dostopnost. To je Scott Argo Plus!

  24.07.2019 15:47
  Novi Addict je še lažji, še bolj tog in zato še hitrejši!

  Novih addictov RC je kar 10! Najprestižnejši je Scott Addict RC Ultimate, ki je bil pred kratkim predstavljen na dirki po Franciji 2019. Sledijo mu: Addict RC Premium, RC Pro, RC 10, RC 15, RC 20 in RC 30.

  Servis snežnih desk, turnih in alpskih smuči ter opreme

  V športnem centru Grašca pred in med zimsko sezono poskrbimo tudi za vaše smuči, snežne deske ter opremo. Servis smuči in boardov obratuje od ponedeljka do petka med 8:00 in 18:00 ter ob sobotah med 8:00 in 12:00.

  02.08.2019 15:22
  Narejen z enim in edinim namenom: biti najhitrejši!

  Novi Scott Gambler je narejen z enim in edinim namenom: biti najhitrejši!

  Hellias Millerioux - Od sanj do realizacij

  MT. LOGAN / "A SELF POWERED EXPEDITION FROM YAKUTAT TO CORDOVA"

  07.12.2018 14:12
  Jérémie Heitz ali Daron Rahlves? Kaj pa mati Narava?

  »Race the Face« je zgodba o veleslalomskem dvoboju na najstrmejšem in najzahtevnejšem terenu med dvema smučarskima legendama, ki prihajata iz povsem različnih smučarskih disciplin.

  13.03.2018 14:57
  N1NO Schurter - Mountain Biker's Hunt for Glory

  Nina Schurterja brez dvoma lahko uvrstimo na seznam najuspešnejših športnikov v gorsko-kolesarski zgodovini. V 26-minutni biografiji spoznate Nina kot družinskega človeka, kot tudi povsem predanega in izjemno osredotočenega športnika.
   

  Čudovita in nepozabna zgodba

  Fabian Lentsch se potopi v lokalno kulturo na celoletnem potovanju po Iranu s svojim tovornjakom Snowmads. Ob obisku tuje države želi za vedno opustiti vlogo turista.

  Ohranimo dobro fizično pripravljenost in boljše psihično počutje

  Trenažer predstavlja idealno rešitev, da nam kolesa nikoli ni potrebno pospraviti »v kot«. Ne zima, hladno ali slabo vreme, kratek dan oziroma pomanjkanje časa ne more biti več izgovor, da nebi naredili nekaj več za dobro fizično pripravljenost in boljše psihično počutje.

  Test in izposoja turnih smuči, čevljev in opreme

  Za vse tiste, ki si želite turno smučarsko opremo izposoditi za krajše obdobje oziroma tiste, ki bi smuči oz. opremo pred nakupom želeli preizkusiti

  Preverba pravilnega delovanja pri žolnah PIEPS/BD

  Poziv k preverbi delovanja pravilnega preklopa med SEARCH in SEND pri skoraj vseh modelih žoln PIEPS/BD (razen BD Recon LT).

  28.05.2019 15:37
  Poznate blagovno znamko koles Bergamont?

  Blagovna znamka Bergamont je bila ustanovljena leta 1993 v St. Pauliju (Nemčija), od leta 2015 pod okriljem Scott-ove korporacije. Pred 25-imi leti kot butična znamka, ki danes na trgu nastopa kot globalno poznana znamka koles.

  27.03.2020 11:05
  Vsestranskost je njegovo drugo ime.

  Prenovljen okvir z integriranim BOSCH PERFORMANCE CX 2020 sistema in z vsemi lastnosmi klasičnega Genius modela. "Any trail any time"

  30.05.2019 15:53
  Prihaja novi Met Parachute MCR.

  Ultimativna čelada agresivnega videza s snemljivim ščitnikom obraza za enduro, all-mountain in e-kolesarjenje. Zdaj s patentiranim magnetnim zaklopom ter seveda po normativih najvišjih varnostnih standardov, opremljena tudi z MIPS tehnologijo. Vsestranska čelada, ki je enostavna za uporabo. Preprosto – 2 čeladi v enem.

  20.05.2019 09:13
  Nova, specifično namenska pedala za vse enduro in trail navdušence!

  Rémy Métailler, Nicolas Quéré, Julien Absalon in drugi priporočajo Time Speciale. Z ATAC (Auto Tension Adjustment Concept)tehnologijo  in samodejnim čiščenjem. Enostavno vpenjanje / odpenjanje, še več samozavesti in kontrole.

  28.12.2018 13:40
  60 let inovacij in razvoja

  Scott ni zgolj znamka koles. Skozi svojo 60-letno tradicijo in zgodovino Scott  predstavlja zgodbo nenehnega razvoja, stremenja k popolnosti in narekuje smernice znotraj širše športne industrije. Danes Scott svoje izdelke predstavlja v 4-ih športnih divizijah: kolesarjenje, smučanje, motošport in tek.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih