04/595-60-10

60 let blagovne znamke Scott

28.12.2018 13:40

Scott ni zgolj znamka koles. Skozi svojo 60-letno tradicijo in zgodovino Scott  predstavlja zgodbo nenehnega razvoja, stremenja k popolnosti in narekuje smernice znotraj širše športne industrije. Danes Scott svoje izdelke predstavlja v 4-ih športnih divizijah: kolesarjenje, smučanje, motošport in tek.

Zgodba polna inovacij

 

Charley French – inovator poln zagona z neizmernim inženirskim  in razvojnih doprinosom k blagovni znamki Scott in športni industriji na splošno. Ljubezen do gora in vizija k popolnosti sta bili glavni sili napredka Scott-ovih revolucionarnih produktov in inovacij izpod Charley-evih rok.

 

 

Revolucija smučarske palice – rojstvo blagovne znamke Scott (1958)

Ed Scott, talentiran inženir in smučarski tekmovalec iz Sun Valley-a predstavi prve aluminijaste smučarske palice, ki zamenjajo do tedaj v uporabi izvedenke iz železa ali bambusa.

 

Revolucionarna inovacija je povod za rojstvo blagovne znamke Scott, ki se tekmovalno smučarskem zemljevidu zasidra kot vodilna znamka za tehnični razvoj in inovacije. Vizija in želja po nenehnem razvoju pripomore k širitev blagovne znamke na nova področja znotraj športne industrije.

 

Revolucija smučarske palice – rojstvo blagovne znamke Scott (1958)

 

Vstop v industrijo motošporta – motocross (1970)

Leta 1970 Scott vstopi v svet motošporta s predstavitvijo prvih specifičnih zaščitnih očal za motocross. Kasneje segment razširi še na motocross opremo (od škornjev, ročajev in drugih dodatkov).

 

Najlažji smučarski čevelj in prva prava smučarska očala (1971)

Izpod rok Scottovih inženirjev je predstavljen najlažji smučarski čevelj in prva smučarska očala, ki jih poznamo še dandanes (pena, ventilacija).

 

Evropa

Leta 1978 Scott v Švici vzpostavi Evropsko podružnico (Givisiez, Fribourg).

 

Prvo Aero krmilo (1989)

Ob koncu 80-ih let prejšnjega tisočletja Scott predstavi enega najbolj inovativnih produktov v zgodovini kolesarstva. Luč sveta ugleda prvo aerodinamično krmilo. Krmilo, ki ga je oblikoval Charley French je ob svoji zmagi na Tour de France-u leta 1989 uporabljal Greg Lemond.

 

Unishock vzmetenje (1991)

Scott leta 1991 vstopi v proizvodnjo vzmetenja za gorska kolesa z inovativnim »Unishock« sistemom.

 

Prvo polno-vzmeteno gorsko kolo (1992)

Vstop Scott-a v svet polno vzmetenih koles. Kasneje lansiranje kolesarskih čevljev in čelad.

 

Zimske rokavice (1994)

Predstavitev linije zimskih športnih rokavic.

 

Endorphin, prvo karbonsko gorsko kolo (1995)

Scott predstavi prvo karbonsko gorsko kolo. Skozi zmage v svetovnem pokalu in na svetovnih prvenstvih se ime »Endorphin« zasidra v zgodovino kot sinonim za legendarno gorsko kolo.

 

Scott Endorphin, prvo karbonsko gorsko kolo (1995)

 

Zimska športna oblačila in smuči (1997)

Širitev zimske divizije na zimsko linijo športnih oblačil in na proizvodnjo smuči.

 

Zimska športna oblačila in smuči (1997) Scott

 

»G-Zero« - najlažje polno vzmeteno gorsko kolo (1998)

Predstavitev najlažjega polno-vzmetenega kolesa na svetu »G-Zero«, ki postavi novo prelomnico znotraj kolesarske industrije.

 

Preselitev sedeža korporacije v Evropo (1998)

Leta 1998 Scott preseli sedež korporacije v Evropo.

 

Amplifier leča in LeverLock sistem (2000)

Patentiranje novega ventilacijskega sistema smučarskih očal in predstavitev »Amplifier« smučarskih zaščitnih leč.

Predstavitev »LeverLock« sistema paščkov na smučarskih palicah.

 

Nov najlažji okvir cestnega kolesa (2001)

Scott predstavi cestno kolo »Team Issue« z najlažjim okvirjem na svetu (pod 1kg). Leta 2003 le ta rekord nadgradi z modelom CR1 kot najlažjim okvirjem na svetu (895g).

 

Prihod gorskega kolesa Genius (2003)

Predstavitev novega revolucionarnega polno-vzmetenega gorskega kolesa Scott Genius s predhodnikom danešnjega Twin-Loc sistema. S tedaj novim Genius-om je Thomas Frischknecht postal svetovni prvak  v maratonu.

 

Prihod gorskega kolesa Scott Genius (2003)

 

Biomex smučarska čelada (2004)

S predstavitvijo inovativne smučarske čelade Scott leta 2004 prejme »European Ski Award« in postavi nove mejnike na področju varnosti in zaščitne opreme znotraj smučarske industrije.

 

Najlažje Triatlon kolo (2005)

Scott na tržišče lansira najlažje inovativno triatlon kolo z vsemi specifikacijami novodobnih Aero koles. Le tega danes še vedno prepoznamo pod imenom Scott Plasma (980g).

 

Tekaška divizija (2016)

V sodelovanju z raziskovalno-razvojnim laboratorijem v Portlandu vzpostavitev nove tekaške divizije in predstavitev tekaške kolekcije.

 

Scott Addict (2007)

Scott Addict okvir ponovno postavi mejnike na področju najlažjih cestnih koles (790g). Skupna teža celotnega kolesa znaša 5,90kg.

 

Scott Spark (2007)

Z uporabe nove tehnologije IMP (Integrated Molding Process) in NUDE TR vzmetenjem Scott predstavi najlažje polno vzmeteno kolo na svetu - Spark.

 

50 let podjetja Scott (2008)

Praznovanje zlate obletnice obstoja v svetu športa. Skozi čas in inovacije je podjetje Scott vzpostavilo 4 divizij: kolesarjenje, tek, smučanje, motošport. Od skromnih »one man band« začetkov pred 50-imi leti pa vse do danes vizija ostaja nespremenjena: »INNOVATION - TECHNOLOGY – DESIGN«. Istega leta Scott vzpostavi nov čezoceanski sedež v ZDA (Sun Valley , Idaho).

 

»Solar Blocker« tehnologija leč (2008)

Nova tehnologija smučarskih zaščitnih leč, ki občutno poveča  izkušnjo visokogorja in gora. Inovativna tehnologija »Solar Blocker« odbija večino modre svetlobe in poveča zaščito oči – še posebej na ledeniških terenih in na soncu.

 

Scott Genius druge generacije (2009)

Predstavitev novega Scott Geniusa druge generacije z novo geometrijo in novim Equalizer 2 sistemom zadnjega vzmetenja.

 

Crusair – nove karbonske smuči (2009)

Crusair smuči postavijo nove mejnike na področju alpinistične in smuke prostega sloga.

 

Twin Loc sistem vzmetenja (2010)

Novi Twin Loc kot prvi sistem simultane regulacije prednjega in zadnjega vzmetenja po klasičnem danes poznanem principu: polni hod – pol-zaklep (traction control) – polni zaklep vzmetenja.

 

Twin Loc sistem vzmetenja (2010)

 

eRide tehnologija (2010)

Predstavitev nove tehnologije znotraj tekaške industrije. Povsem na novo oblikovana školjka in podplat na Scott-ovih tekaških čevljih. Za večje blaženje petnega dela in učinkovitejši tek.

 

Novi Scott Scale (2011)

Scott Scale postane najlažji okvir gorskega kolesa, ki tehta vsega 899g. Svetovni prvak Nino Schurter na novem Scale-u osviji tudi skupno zmago v svetovnem pokalu.

 

Scott Genius LT (2011)

Novi Genius LT ponovno premika meje znotraj kolesarske industrije. S karbonskim okvirjem, 185mm hoda in TwinLoc sistemom postane eno najbolj univerzalnih koles tako za vzpone kot spuste.

 

Prvo električno kolo (2011)

Scott v tesnem sodelovanju s podjetjem Bosch kot prvi predstavi novodobno električno kolo s centralnim pogonskim delom (motorjem), baterijo in kontrolno enoto.

 

Prvo 27,5" kolo (2012)

Scott v letu 2012 ponovno postavi nove mejnike in narekuje inovacije znotraj kolesarske industrije. Kot prvi predstavi 27,5« kolo. Genius 700 in Scale 700. Nino Schurter kot svetovni prvak ponovno podredi vso konkurenco na novem Scale 700 RC.

 

Prvo 27,5" kolo (2012) - Scott

 

Turno smučarski in »freeride« čevlji (2012)

Scott s predstavitvijo novih smučarskih čevljev za turno in »freeride« smuko ponudi celotno zimsko kolekcijo »od glave do pete«.

 

E-Spark in revolucija polno vzmetenih električnih koles (2013)

Predstavitev novega polno vzmetenega E-Sparka s 27,5« kolesi in Bosch-ovim elektronskim sistemom pomoči ponovno postavi nove mejnike v gorsko kolesarski industriji.

 

Scott Addict RC SL (2013)

Scott Addict RC SL postane najlažji okvir na področju cestnih koles (pod 1kg). Skrivnost: HMX-SL! Najlažji karbon na tržišču in Nano tehnologija. Ekstra lahko, super trdno in še vedno udobno kolo.

 

Vsestranskost LCG zaščitnih smučarskih leč (2013)

Scott predstavi večkrat nagrajeni sistem LCG preproste menjave Amplifier smučarskih leč.

 

Vsestranskost Scott LCG zaščitnih smučarskih leč (2013)

 

Nova linija ITD Protec kolesarskih oblačil (2014)

V sodelovanju s Schoeller-jem, Scott razvije novo tehnologijo ITD Protec kolesarskih oblačil, ki ponudijo še večjo varnost. Kombinacija karbonskih vlaken in keramičnega potiska nudi dodatno robustnost ob zdrsih in padcih.

 

Nova linija Scott ITD Protec kolesarskih oblačil (2014)

 

Plasma 5 (2014)

Nov redizajn ultimativnega »orožje« za najzahtevnejše TT in triatlon tekme. 

 

Plus kolesa (2015)

Scott kot prvi predstavi novo linijo koles s plus pnevmatikami (27,5+). Širši plašči za več zabave, agresivnejšo vožnjo, ki hkrati dopuščajo več prostora za napake in napredek zaradi boljše kontrole in vodljivosti.

 

Scott Prospect očala (2016)

Novo poglavje oz. nov mejnik na področju inovacij kolesarskih in moto športnih očal. Kompatibilnost z nepogrešljivim Scott-ovim patentom WFS50 »roll on« za še boljšo vidljivost tudi v najzahtevnejših pogojih (dež, blato, …).

 

2-kratna svetovna in olimpijska prvaka (2016)

Nino Schurter in Jenny Rissveds postaneta v letu 2016 tako svetovna kot olimpijska prvaka na prenovljenem Scott Spark RC kolesu. 

 

2-kratna svetovna in olimpijska prvaka (2016)

 

Najlažje aero kolo z disk zavorami (2017)

Foil Disc postane najlažje aero cestno kolo z disk zavorami na tržišču.

 

»Radial Traction« (2017)

S pomočjo tekmovalcev v gorskih tekih Scott predstavi enega najbolj nagrajenih tekaških čevljev – Scott Supertrac RC s tehnologijo podplata imenovano »Radial Traction« za najbolj tehnične in zahtevne gorske terene.

 

»Radial Traction« (2017) - Scott Supertrac RC

 

Novi Scott Genius (2017)

S 2249 grami postane okvir novega Geniusa najlažji v segmentu trail/enduro koles.

 

E-Genius (2017)

E-Genius oz. Genius eRide kot novi standard integracije motorja in baterije na področju električnih koles.

 

Nino Schurter – perfektna sezona (2017)

Nino Schurter zmaga na vseh tekmah svetovnega pokala v sezoni 2017. Temu doda še zmago na Cape Epic-u in postane svetovni prvak. Vse kar se da osvojiti v eni sezoni!

 

Nino Schurter – idilična sezona (2017) Scott Spark

 

Novi Scott Ransom (2018/2019)

Po 13-ih letih Scott predstavi novega Ransom-a, ki s svojimi karakteristikami in lastnostmi ponovno premika meje kolesarske industrije.  Nova super enduro "mašina" s 170mm hoda, izdelana za hitrost in najzahtevnejše terene.

 

Novi Scott Scrapper (2018/2019)

Prenovljene smuči za vse ljubitelje pršiča in strmega smučanja. »Free-touring« smuči nove generacije. Karbonsko-lesena zasnova, zmogljivost, neprimerljiva stabilnost ne glede na snežno podlago in zahtevnost terena. Hkrati smuči ostajajo izredno vodljive in ene najlažjih v kateriji »freeride« in »free-touring« smuči.

 

Nove smuči Scott Scrapper (2018/2019)

 

Zgodba inovacij - Stremenje k popolnosti

Sorodni artikli

  -25%
  Ženski tekaški čevlji Scott Supertrac RC čr/ru
  SCOTT Supertrac RC predstavlja najvišjo raven tehničnega in "vertical" gorsko tekaškega čevlja. Edinstvena zasnova in podplat z "Redial Traction" tehnologijo za najboljši oprijem na najzahtevnejših terenih. Izjemno lahek in robusten čevelj je za najzahtevnejše gorske tekačice.
  Stara cena z DDV:
  od 159,91 €
  Akcijska cena z DDV:
  od 119,93 €
  -33%
  Vetrovka Scott Kibabalu WB or/čr
  Super lahka, tehnično dovršena in vsestranska vetrovka Scott Kinabalu.
  Stara cena z DDV:
  120,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  79,90 €
  -33%
  Vetrovka Scott Kinabalu WB ru/ze
  Super lahka, tehnično dovršena in vsestranska vetrovka Scott Kinabalu.
  Stara cena z DDV:
  120,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  79,90 €
  -26%
  Ženska vetrovka Scott RC WB
  Super lahka, tehnično dovršena in vsestranska ženska vetrovka Scott RC za najzahtevnejše tekačice. Nudi zaščito proti vetru in izredno dobro diha.
  Stara cena z DDV:
  102,89 €
  Akcijska cena z DDV:
  75,90 €
  -35%
  Tekaški čevlji Scott KINABALU POWER GTX rd/čr
  Moški trail tekaški copati Scott Kinabalu Power z GORE-TEX membrano.
  Stara cena z DDV:
  185,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  120,78 €
  -35%
  Ženski tekaški copati Scott KINABALU POWER GTX ze
  Ženski trail tekaški copati Scott Kinabalu Power z GORE-TEX membrano.
  Stara cena z DDV:
  185,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  120,78 €

  Sorodne novice

  07.12.2018 14:12
  Jérémie Heitz ali Daron Rahlves? Kaj pa mati Narava?

  »Race the Face« je zgodba o veleslalomskem dvoboju na najstrmejšem in najzahtevnejšem terenu med dvema smučarskima legendama, ki prihajata iz povsem različnih smučarskih disciplin.

  23.11.2018 13:32
  Najboljši cestni plašči so zdaj še boljši! Tu je Coninental Grand Prix 5000

  Najboljši cestni plašči so zdaj še boljši! Naslednik modela  Grand Prix 4000 S II je novi Continental Grand Prix 5000. V klasični kot tudi tubeless izvedenki.

  17.10.2018 16:05
  Posebna posezonsko akcija izbranih modelov koles Scott in Bergamont.

  Posezonska akcija koles Scott in Bergamont. Velja za kolesa iz zaloge.

  09.10.2018 12:56
  Odprodaja testnih koles blagovnih znamk Scott in Bergamont iz sezon 2017 in 2018

  Odprodaja testnih koles blagovnih znamk Scott in Bergamont iz sezon 2017 in 2018

  13.09.2018 12:03
  Kolutne zavore na specialki da ali ne?

  Kolutne zavore na specialki da ali ne? Vprašanje, ki iz sezone v sezono dobiva jasnejši odgovor. Iz sezone v sezono v našo prodajalno kaplja več »disko« specialk. In samo vprašanje pomladi ali sezone je, ko bodo stare, zavorne, obročne čeljusti prišle na police tehničnega muzeja.

  05.09.2018 12:40
  Po 13-ih letih Scott predstavlja novega Ransom-a, ki s svojimi karakteristikami in lastnostmi ponovno premika meje kolesarske industrije. 

  Po 13-ih letih Scott predstavlja novega Ransom-a, ki s svojimi karakteristikami in lastnostmi ponovno premika meje kolesarske industrije.  Nova super enduro "mašina" s 170mm hoda, izdelana za hitrost in najzahtevnejše terene.

  Pri nakupu kolesarske opreme SRAM se boste srečali tudi s tujkami oz. izrazi, ki jih boste najverjetneje prvič slišali.

  Dostikrat kupci berejo opise kolesarske opreme in seveda ne vedo kaj pomenijo tujke, ki jih je pravzaprav nemogoče prevesti v slovenščino in potem so pri nakupu zbegani. V Grašci smo vam vedno na voljo za razlago, le pokličite nas 04 595 60 10 ali kontaktirajte po emailu: etrgovina@grasca.si

  17.07.2018 15:59
  Kolesa SCOTT 2019 in posebni prednaročniški pogoji.

  Prednaročila za kolesa SCOTT 2019 in posebni prednaročniški pogoji. Dobave koles že od meseca septembra 2018 dalje.

  Pri nakupu kolesarskih čelad se boste srečali tudi s tujkami oz. izrazi, ki jih boste najverjetneje prvič slišali.

  Proizvajalci čelad skoraj da tekmujejo kdo bo naredil bolj varno, zračno, udobno in lahko čelado. Seveda niso vse enake in enako dobre oz. niso za enak namen. Logično je, da tiste, ki jih uporabljamo za najdaljša kolesarjenja, morajo biti najlažje, najbolj varne in najbolj zračne.

  Sporazum o pokroviteljstvu sta uradno potrdila Christian Prudhomme, generalni direktor Tour de France in Nikolai Setzer, Continental AG.

  Generalni direktor Tour de France Christian Prudhomme je izjavil: „Počaščeni smo, da lahko na dogodku Tour de France zaželimo dobrodošlico Continentalu – mednarodno uveljavljenemu podjetju z več kot 145-letnimi izkušnjami v samem vrhu panoge.

  Continental, ki je izumil prvo pnevmatiko s profilom na tekalni plasti na svetu, želi dokazati svojo inovativnost z vsakim novim izdelkom. 

  Raziskovalno središče z ogromno, svetovno znano testno dirkalno stezo Contidrom združuje znanje in izkušnje več kot 1000 prizadevnih znanstvenikov, inženirjev in projektantov v Evropi in ZDA. In vsak nov test, ki ga naredimo, ima en osnovni namen: poskrbeti, da bo vožnja še varnejša. Vse to seveda po najvišjih nemških standardih - že več kot 140 let.

  05.07.2018 11:51
  Občuti oprijem s Continentalom

  V sodelovanju s Continentalom smo pripravili atraktivno prodajno akcijo z nazivom '' Občuti oprijem s Continentalom''. Ob nakupu dveh pnevmatik iz nove Continental Protection linije brezplačno prejmete pravkar izdano knjigo enega največjih rajderjev uličnih trailov -  Dannyja MacAskilla,  z naslovom Na Robu – Kolesarjenje za življenjem.

  05.07.2018 13:06
  Plašč je edini stik kolesa s podlago, zato lahko rečemo, da je verjetno najpomembnejši kos kolesarske opreme.

  Kolesarska pnevmatika, plašč ali zgolj guma

  Kateri so najpomembnejši deli kolesa? Pravimo, da tisti, ki se stikajo s kolesarji in s cesto. Torej, sedež, balanca, pedala in pnevmatiki. Nekaj resnice je na tem.

  06.06.2018 14:05
  SCOTT LAUGHLAND o Scott Soldier 2 ščitnikih

  Kaj SCOTT LAUGHLAND poreče o Scott Soldier 2 ščitnikih? Scott Soldier 2 so lahki, udobni in dobro zračeni ščitniki primerni za"all-mountain", trail in enduro gorske kolesarje. Edinstven Mehak D3O vložek ob udarcu absorbira in razporedi energijo.

  13.03.2018 14:57
  N1NO Schurter - Mountain Biker's Hunt for Glory

  Nina Schurterja brez dvoma lahko uvrstimo na seznam najuspešnejših športnikov v gorsko-kolesarski zgodovini. V 26-minutni biografiji spoznate Nina kot družinskega človeka, kot tudi povsem predanega in izjemno osredotočenega športnika.
   

  23.02.2018 13:52
  Luka Mezgec in njegov

  Luka Mezgec s prav posebnim kolesom ... Poklon slovenskemu trojnemu državnemu prvaku je izkazala tudi ekipa Mitchelton-SCOTT, ki mu je za dirko po Abu Dhabi-ju pripravila prav posebno izdajo Scott Foil-a.

  22.02.2018 08:35
  Slovenski kolesarski mojster 2018

  Kolesarke, kolesarji!

  Pred vami je nov katalog priznanih proizvajalcev koles in kolesarske opreme. Upamo, da vam bo v pomoč pri izbiri vsega, kar potrebujete za maksimalna doživetja in izzive, ki vas čakajo v novi kolesarski sezoni.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih